Mrkvový koláč


Ingrediencie

Cesto

  • 4 vajcia
  • 75 g kryštálového cukru
  • 100 ml mlieka
  • 200 g ošúpanej mrkvy
  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • posekané orechy

Postup

Krém

  • 1 mascarpone
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

1. Formu si vymažeme maslom a vysypeme polohrubou múkou.

2. Mrkvu nastrúhame na jemno a orechy pomelieme.

3. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na sneh.

4. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom na svetlú penu.

5. Pridáme mlieko, mrkvu a premiešame.

6. Primiešame múku, pomleté aj posekané orechy a sódu bikarbónu.

7. Nakoniec už len zľahka vmiešame sneh z bielkov.

3. Cesto vlejeme do formy a pečieme asi 30-40 minút na 180°C (koláč by mal zhnednúť a keď doň zapichneme špajdľu, mala by vyjsť čistá).

4. Keď koláč vychladne, potrieme ho krémom a dáme do chladničky.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.